آنالیز محصول
تری سیترات سدیم یکی از نمک های مشتق از اسید سیتریک می باشد و در کنار اسید سیتریک برای تهیه ی بافرهای بیولوژیکی به کار می رود و همچنین در ظاهر شباهت زیادی به اسید سیتریک دارد ، که به صورت پودر یا دانه های کریستالی سفید رنگ در دسترس می باشد. این ماده قابلیت انحلال پذیری دارد و در هوای مرطوب آب می شود و در الکل انحلال ناپذیر است.این محصول از طریق رول متبلور شدن بدست می آید و این روش متداول ترین روش تولید آن است.
این محصول مانند اسید سیتریک طعمی ترش و مانند نمک طعمی شورگونه دارد. این نمک در طبیعت به صورت طبیعی نیز در مرکباتی یافت می شود لازم است بدانید از انجایی که در سنتز این محصول از محصولات حیوانی بهره جویی نمی شود می توان آن را در رژیم های غذایی گیاه خواران نیز استفاده نمود.
از این محصول برای تنظیم میزان شوری و ترشی در مواد غذایی مانند نوشیدنی ها ، پنیرها ، ماست و دوغ استفاده می گردد.
علاوه بر این ، سدیم سیترات محصول نگهدارنده غیر مضر بسیار خوبی برای برخی مواد غذایی از جمله مرباها و بستنی هاست.
از سدیم سیترات به عنوان امولسیفایر به عنوان قوام دهنده در محصولاتی مانند ژله و بستنی استفاده می گردد.
خواص سدیم سیترات
سدیم سیترات در صنعت پزشکی و صنایع غذایی بیشترین میزان مصرف را دارد و به صورت پراکنده در برخی مکمل های ورزشی نیز از این محصول استفاده می گردد.
پزشکی
از اولین کاربردهای سدیم سیترات در پزشکی و صنایع داروسازی ست، خاصیت ضد انعقاد دارد و به همین دلیل در داروهایی مربوط به انعقاد خون که نیازمند ویتامین کا هستند بسیار کاربرد دارد چرا که این محصول بهترین جلوگیری کننده از لخته شدن خون در بیماران است.
علاوه بر این ها سدیم سیترات به دلیل خاصیت انتی اسیدیته عفونت های موجود در مجاری ادراری را به میزان بسیار زیادی کاهش و بهبود می بخشد؛ همچنین در بخش سزارین به خصوص پیش از بیهوش کردن بیماران به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از محتویات معده از سدیم سیترات استفاده میگردد.
از دیگر نقش های سدیم سیترات در علم پزشکی میتوان به نقش بافر یا تنظیم کننده پی اچ اشاره نمود.این ماده با کنترل اسیدیته به عنوان جلوگیری کننده از تغییرات پی اچ استفاده می گردد.
صنایع غذایی
همان طور که گفتیم خاصیت امولسیون در سدیم سیترات به ما بافتی شکلاتی غلیظ و کشسان می دهد که می تواند به عنوان غلیظ کننده در ژله ها ، شکلات ها ، بستنی و ماست ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در تهیه ی پنیر به روش های صنعتی نقش بسیار مهمی ایفا می کند ؛ چرا که برای تولید پنیر نیازمند ماده ای هستیم که هم خاصیت امولسیون داشته باشد، هم نمک طبیعی به طعم پنیر اضافه نماید ، هم پی اچ محصول را تنظیم نماید تا پروتئین های شیر در شرایط مساعدی آنزیمه و تبدیل به پنیر گردد.
سدیم سیترات به پنیر های صنعتی بافتی ملایم و نرم و لطیف می دهد و میزان شوری بسیار مناسب و کنترل شده ای دارد.
لازم است بدانید که فرآیند تهیه ی و تولید سدیم سیترات فرآیندی استاندارد بوده و از همین جهت استفاده از این محصول در صنایع غذایی و پزشکی از سوی سازمان غذا و دارو بلامانع اعلام گردیده است.