اسید اسکوربیک(Ascorbic acid) یکی از اشکال شناخته شده ویتامین C است. این ویتامین محلول در آب است که به سلامت پوست، مو و استخوان های ما کمک می کند.
اکثر میوه ها و سبزیجات حاوی اسید اسکوربیک هستند و شکل دارویی آن به درمان کسانی که کمبود ویتامین C ، اسکوربوت ، تاخیر در بهبود زخم و ترمیم استخوان دارند، کمک می کند.
مرتبط : اسید اسکوربیک ؛ جذاب ترین شکل ویتامین سی
اما اسید اسکوربیک چه تاثیراتی بر درمان سرطان دارد؟
مقدمه
سرطان یک بیماری کشنده و همچنین یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. علیرغم پیشرفت های مختلف برای پیشگیری و درمان سرطان ، عوارض جانبی داروهای ضد سرطان همچنان یک نگرانی عمده محققان است.
در سال 2018 ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) برآورد کرد که 9.6 میلیون نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست داده اند که پیش بینی می شود تا سال 2040 باعث مرگ 16.4 میلیون نفر شود. اگرچه پیشرفت هایی در تحقیقات سرطان برای کاهش مرگ و میر و بهبود میزان بقا انجام شده است.
سرطان هنوز تقریباً از هر شش مرگ، یک مرگ را شامل می شود و دومین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است . رویکردهای متعددی مانند شیمی درمانی ، رادیوتراپی و جراحی برای پیشگیری و درمان سرطان وجود دارد و برخی از علائم پیشرفت نیز به دست آمده است ، اما نیاز به توسعه درمانهای پیشگامانه و موثر برای سرطان هنوز وجود دارد.
شیوع عوارض جانبی دارویی مشکلی است که در درمان های موجود سرطان وجود دارد. شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از تهوع ، استفراغ ، ریزش مو ، اسهال ، کم خونی ، خستگی و بی اشتهایی و تغییرات وزن در دراز مدت
استفاده از این روش ها می تواند باعث اختلال دائمی در عملکرد دستگاه گوارش و آسیب به سیستم تولید مثل شود. بنابراین، یافتن داروهای جدید و موثر با عوارض جانبی کمتر برای درمان سرطان ضروری است.
اسید اسکوربیک(Ascorbic acid) یک ریز مغذی حیاتی و یک ویتامین ضروری مورد نیاز بدن ما برای عملکرد طبیعی فیزیولوژیکی است که دارای آنتی اکسیدان و فعالیت ضد سرطانی است.
اگرچه بدن نمی تواند اسید اسکوربیک را سنتز کند ، اما از نظر غذاها و سایر منابع طبیعی در طبیعت فراوان است و همچنین به عنوان یک مکمل غذایی تغذیه ای وجود دارد.
در فرایند توسعه داروهای ضد سرطان ، اسید اسکوربیک با مهار پیشرفت سرطان از طریق مکانیسم های مختلف ، از جمله حذف گونه های فعال اکسیژن (ROS) ، تولید گزینشی ROS و تشویق سمیت سلولی آنها در برابر سلول های توموری و جلوگیری از متابولیسم گلوکز ، نقش مهمی ایفا کرده است. تاکنون چندین آنالوگ اسید اسکوربیک برای فعالیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی آنها تولید شده است.
مرور فعلی مکانیسم های فعالیت ضد توموری اسید اسکوربیک، مجموعه ای از مشتقات آن و فعالیت بیولوژیکی آن، آنها را به عنوان عوامل ضد سرطان معرفی و ارائه می کند .
مکانیزم
اسید اسکوربیک(Ascorbic acid) به عنوان یک مکمل بهداشتی در فرمول های مختلف مانند پودرهای معلق دهان ، کپسول ، گرانول برای محلول خوراکی ، پودرهای محلول خوراکی ، قرص ، قطره های خوراکی و شربت ها در ترکیب با پروتئین ها ، اسیدهای چرب امگا 3 ، شکر ، ویتامین A ، B1 ، B2 ، D ، E ، متیل کوبالامین (B12) ، پیریدوکسین (B6) ، نیاسین (B3) ، بیوتین (B7) ، اسید پانتوتنیک (B5) ، اسید فولیک (B9) ، L- آرژنین ، کلسیم ، مس ، ید ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، سلنیوم ، سدیم و روی بکار گرفته می شود.
گاهی اوقات ، در مکمل های غذایی ، اسید اسکوربیک ممکن است حاوی آسکوربات های معدنی به شکل آسکوربات کلسیم یا آسکوربات سدیم باشد.
با توجه به دوز و روش مصرف ، اسید اسکوربیک فعالیت آنتی اکسیدانی یا ضد سرطانی را نشان می دهد. در غلظت های پایین تر ، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و در غلظت های دارویی بالاتر ، به عنوان یک پرو اکسیدان عمل می کند.
اسید اسکوربیک با کاهش رادیکالهای آزاد ناپایدار اکسیژن ، نیتروژن و گوگرد و همچنین افزایش فعالیت آنتی اکسیدان دیگر همچون توکوفرول (ویتامین E) ، نقش یک عامل آنتی اکسیدان را ایفا می کند. بنابراین ، اسید اسکوربیک از DNA ، بقایای اسیدهای آمینه و لیپیدها در برابر اکسیداسیون ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند و یکپارچگی آنها را حفظ می کند و از جهش های مضر آنها جلوگیری می کند.
در مطالعه آزمایشگاهی ، مشاهده شد که اسید اسکوربیک در غلظت بالا ، مهاجرت سلولی و تشکیل لوله مویرگی را مهار می کند. بر این اساس ، اسید اسکوربیک می تواند برای جلوگیری از رشد و گسترش بیشتر سلول های تومور مفید باشد.
علاوه بر این ، اسید اسکوربیک نه تنها بدن ما را در برابر رادیکال های آزاد به عنوان یک آنتی اکسیدان محافظت می کند و به عنوان یک عامل ضد اکسید کننده به سلول های سرطانی آسیب می رساند، بلکه در بسیاری از عملکردهای مهم فیزیولوژیکی مانند تشکیل کلاژن ، ترمیم زخم ، ترمیم بافت های بدن نیز نقش دارد، فرایندهایی همچون رشد و استحکام استخوان ها، غضروف ها و دندان ها
علاوه بر این، اسید اسکوربیک نسبت به سلولهای طبیعی سمیت کمتری دارد و از طرفی ارزان و به راحتی در دسترس است. بنابراین، می تواند یک عامل ایده آل برای توسعه و ساخت یک عامل ضد سرطان باشد.
خلاصه
اکتشافات اخیر، دانش ما را در مورد عملکردهای بیولوژیکی اسید اسکوربیک افزایش داده و تعدادی از فرضیه های جالب را برجسته کرده است که نشان می دهد دلایل خوب و قابل قبولی برای بررسی امکان استفاده از اسید اسکوربیک به عنوان درمان کمکی برای سرطان وجود دارد.
ما معتقدیم پیشرفت تحقیقات به زودی منجر به توسعه پروتکل های موثری برای استفاده از آسکوربات در محیط بالینی سرطان می شود. مطالعات بالینی در حال انجام، به شناسایی افرادی که ممکن است از روش درمانی آسکوربات استفاده کنند، کمک می کند.
با توجه به عدم سمیت، در دسترس بودن و هزینه کم، امیدواریم تحقیقات جدید در مورد مکانیسم های عملکردی این ماده ارزشمند به رسیدن به اطلاعات جدیدی در از بین بردن ریشه ای سرطان کمک نماید.
سایر مقالات مرتبط :
رایج ترین سوالات پیرامون اسید اسکوربیک